Öğrenci Görüşleri

Denge Anadolu Lisesi mezunu olarak üniversite hayatımda okulumun bana kattıklarının sık sık faydasını görüyorum. Hukuk eğitiminde Denge Anadolu Lisesi’nde edindiğim genel kültür, derslerimde ve akademik hayatımda bana çok yardımcı oluyor.Aynı zamanda lisemizin bana kattığı topluluk önünde konuşma becerileri işimi çok kolaylaştırıyor. Denge, bunları ve daha fazlasını sağlıyor.Geleceğinize yatırım olarak okulun olanaklarından faydalanmanızı canı gönülden tavsiye ediyorum. Lise dönemi, en çok değiştiğimiz ve geliştiğimiz yılları kapsar.Denge gibi özel bir yerde bu yılları geçirmek değeri bilinmesi gereken bir şans. Aynı zamanda bu yaş aralığında inanılmaz bir eğitim kadrosu ile tanışıyorsunuz.Tüm bu olanaklar önünüze serilmişken istediğiniz yere ulaşmamanız için hiç bir sebep yok. Lise hayatınızı doya doya geçirmeniz için Denge elinden geleni yapıyor ,geriye kalan tek şey bu olanakları değerlendirmek.

Bütün öğrencilerine ayrı ayrı değer veren , ilgilenen , emek veren ve öğrenciyle sürekli bir iletişim halinde olan kadroya sahip. Her bir öğretmeni alanında en iyisi olup , öğretmeye tutkulu insanlardır. Öğrencinin eksiğini öğrenciden daha iyi bilirler ve bunun giderilmesi için ellerinden geleni yaparlar. Bence öğrenci ve öğretmen arasındaki karşılıklı emek Denge’yi en özel kılan faktörlerden biridir. Öğrencilerini sadece akademik bilgi değil sosyo-kültürel alanlarda da eğitiyorlar. Okuldaki yönetimin , öğretmenlerin ve personellerin azmi , tutkusu , heyecanı ve güler yüzlülüğü öğrencinin okulda geçirdiği uzun saatlerde aile ortamını aratmıyor. :))

Denge Anadolu Lisesi, tecrübeli, sabırlı ve sevgi dolu öğretmenleri sayesinde hem üniversite hedefime ulaşmamı hem de lise yıllarımda güzel anılar biriktirmemi sağladı. ODTÜ'de halen devam etmekte olduğum lisans eğitimimde, lisede almış olduğum yabancı dil eğitiminden çokça faydalanıyorum. Aynı konuları sıkılmadan, yorulmadan, defalarca anlatan lise öğretmenlerim sayesinde güçlü bir akademik bilgi birikimine sahip olmanın avantajlarını üniversite hayatımda da kullanıyorum. Sadece yabancı dil ve akademik bilgi birikimiyle değil, kazandırdığı sosyal iletişim becerileriyle de akademik ve sosyal çevremle etkili iletişim kurabilmemi sağlıyor. Kazandırdığı ders çalışma disiplini sayesinde üniversite sınavına hazırlık sürecini çok daha rahat ve dengeli bir şekilde geçirmekle kalmadım, edindiğim ders çalışma alışkanlığı sayesinde lisans eğitimimde de bu disiplini sürdürmeye devam edebildim. Kısacası, Denge Anadolu Lisesi'nin kazandırdıkları sadece lise yıllarınızı değil, sonraki hayatınızı da güzelleştirecek ve kolaylaştıracak etkiye sahip.  Samimi ve sıcak ortamı sayesinde, klasik bir lise eğitiminden çok daha fazlasını verebileceğinden şüpheniz olmasın. Bütün öğretmeni, öğrencisi, çalışanları ve yönetim kadrosuna bana kattıkları ve katmaya devam ettikleri her şey için teşekkür ederim. Her zaman destekçim oldukları ve beni hiç yalnız bırakmadıkları için minnettarım :)

Okullar için hep söylenilen ikinci ev kavramını Denge Anadolu Lisesi'nde okuyorsanız gerçekten hissediyorsunuz. Çünkü yeri geliyor akşam saat 10.00'a kadar okulda kaldığınız, pazar sabah 10.00'da okula geldiğiniz oluyor. Bunun yanında okuldaki herkes öğrencilerle o kadar ilgili ki kendinizi aile ortamındaymış gibi hissediyorsunuz. Her biri alanının en iyilerinden olan hocalardan oluşan kadrosuyla bu okul, lise eğitiminizi almak ve kalifiye bir birey olarak üniversiteye başlamak için gelmeniz gereken yegâne yer. Bu sadece akademik anlamda da değil üstelik, her türlü kültürel etkinliğin ön planda tutulduğu bu yerden mezun olduğunuzda; yetkin bir İngilizce'ye ve kodlama bilgisine sahip, sosyo-kültürel anlamda aktif ve dış dünyaya hazır bir birey haline geliyorsunuz. Yaşıtlarım dışarıda gezerken veya pazar sabahları öğlene kadar uyurken benim okulda geçirdiğim o zamanlara bakıyorum ve kendi kendime diyorum ki: 'Her bir saniyesine değdi.' Bugün olduğum yerde olmamda dört yıl boyunca okuduğum bu kurumun etkisi çoktur. Bu yüzden Denge Anadolu Lisesi ailesine teşekkür ederim.