KARABURUN YAZ KAMPIMIZ DÜNYACA ÜNLÜ ÜNİVERSİTELERDEN KABUL GÖRÜYOR.

  • Anasayfa
  • KARABURUN YAZ KAMPIMIZ DÜNYACA ÜNLÜ ÜNİVERSİTELERDEN KABUL GÖRÜYOR.

Öğrenci değişim programı ile 2023 yılında okulumuzun insan yaşamına farklı bir mercekten bakmayı öğreten Karaburun yaz kampına katılan Artun Cesmeli, bu program sayesinde dünyanın  önde gelen üniversiteleri olan 
The University of Chicago, Georgia Institute of Technology ve University of Texas’ dan kabul almıştır.

Kabul almasında etkili olan kriterler:

Zeytin Ağacı Çiftlik Ziyaretleri:
Zeytin ağaçlarının insan toplumları ile toprak arasındaki kadim bağı temsil ettiği Türkiye'nin zengin tarım geleneklerine derinlemesine bir bakış.

Zeytinyağı Üretim Sanatında Ustalaşmak: Katılımcılar, asırlık zeytinyağı çıkarma sürecine yalnızca tanık olmakla kalmadı, aynı zamanda aktif olarak bu sürece dahil olarak onları bölgenin mirasıyla buluşturdu.

Keçi Sağımının Senfonisi: Program, genç öğrencilerin asırlık keçi sağma zanaatını geliştirerek, hayvancılığın yerel kültürlerdeki önemli rolünü kavramasıyla, geleneksel Anadolu yaşamının rustik cazibesine girişti.

Taze Keçi Peyniri Yapımı: Peynir yapma sanatı tanıtıldı ve katılımcıların mutfak geleneklerindeki bilim ve kültürün karmaşık dansını takdir etmelerine olanak tanındı.

Organik Güneş Koruyucu Krem Yapımı:
Program, kültürel keşiflerin ötesinde, organik güneş koruyucu krem ​​üretiminde uygulamalı deneyimle çevre bilincine sahip uygulamalara da değinerek modern dünyada sürdürülebilirliğin önemini güçlendirdi.

Kampımız yalnızca bilgilendirici değil aynı zamanda son derece keyifli. Katılımcıların kendi tarihleriyle ve insanlığın dokusunu oluşturan farklı kültürlerle bağlantılar kurmalarına olanak sağlayan bu mükemmel fırsatı herkese tavsiye ediyoruz.

Artun Cesmeli
Kabul aldigi universiteler: 

The University of Chicago, Chicago, IL
Georgia Institute of Technology, Atlanta, GA 
University of Texas, Austin, TX
Texas A&M, Dallas, TX