Robotik Kodlama

“Teknoloji yarışında, bitiş çizgisi yoktur.” Mitchell Kapor

Denge Eğitim Anadolu Lisesi olarak,

Türkiye’de düzenlenmiş ve hala düzenlenmekte olan robotik, yazılım ve fikir yarışmalarında yerimizi aldık. Öğrencilerimiz teknolojinin öncü firmalarından olan Apple firmasından kabul almak gibi birçok başarıya imza attılar. Edindiğimiz deneyimlerin üzerine yeni kazanımlar ekleyerek ilerlemeyi kendimize ilke edindik.

Öğrencilerimizle beraber programlama, 3 boyutlu tasarım ve akıllı cihaz tasarımı gibi alanlar üzerine çalışıyoruz. Phyton dili üzerine yoğunlaşan öğrencilerimiz bu dil ile yazılımlar geliştiriyor, görüntü işleme üzerine çalışıyor ve yarışmaların şartlarını başarıyla yerine getirme yolunda ilerliyorlar. Solidworks gibi 3D tasarım programlarını kullanarak makine/parça çizimleri ve üretim simülasyonları hazırlayan öğrencilerimiz çalışmalarının çıktılarını 3 boyutlu yazıcı kullanarak alıyorlar. Çalışmalarında aerodinamik prensiplerini ve altın oran kuralını kullanan öğrencilerimiz aldıkları çıktılar ile gerçek modelleri görüyor, ürünlerinin yanlışlarını tespit ediyor ve teknik çizim alanında profesyoneller sınıfına girme yolunda ilerliyorlar. Evrensel kaynakları da araştıran öğrencilerimiz buldukları çizimleri okuyabiliyorlar. Temel elektronik kazanımlarını elde eden öğrencilerimiz analog devrelerin çalışma prensiplerini inceliyor ve analog devre tasarımları yapıyorlar. Akıllı cihaz tasarımında Arduino platformunu kullanıyor, elektronik devreler tasarlıyor ve 21. Yüzyıl dünyasını keşfediyorlar. Mikro denetleyici yapısını kavrayan öğrencilerimiz yazdıkları programlar ile oluşturdukları devrenin çalışma şeklini belirliyor ve sorunlara çözüm getiriyorlar.