Kariyer Planlama - Özel Denge Anadolu Lisesi

Kariyer Planlama

Denge Eğitim Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin kariyerlerini ilk günden itibaren tamamen bilimsel ölçütlerle belirliyoruz.

Rehberlik çalışmalarımızın önemli bir kısmını oluşturan ‘’Mesleki Rehberlik Çalışmaları’’ nda meslekler hakkında bilgilerin öğrencilere verilmesi oldukça kapsamlı tekniklerin kullanılmasını gerektiren sürekli bir iştir. Çünkü birey kendini ne kadar iyi tanırsa tanısın,  meslekler hakkında doğru ve yeterli bir bilgiye sahip değilse uygun bir meslek seçimi yapamaz. Girilebilecek mesleklerin çok sayıda olması mesleklerin incelenmesinde önemli güçlükler getirmektedir. Yine meslek sayısının fazla olması nedeniyle mesleklerin gerektirdiği yetenek ve kişilik özelliklerinin neler olduğu da açıkça bilinmemektedir. Bu zorlu süreçte öğrencilerimizin yanında olmak, gerekli bilgi aktarımını sağlamak, çeşitli meslek gruplarından bireylerle öğrencilerimizi buluşturmak ve bu zor karar ile ilgili katkı sağlamak ve ‘’Üniversite tercihi ‘’çalışmalarını yapmak temel rehberlik görevlerimizdendir.

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize, üniversitelerle ilgili bilgi alma, karar verme ve başvurularını gönderme sürecinde de yardımcı olmaktayız.  Bu süreçte alınması gereken dersler, başvurulacak sınavlar ile ilgili yurt dışı üniversite temsilcileri ile öğrencilerimizi buluşturmakta,  seminerler düzenlemekteyiz.